JAGUAR LAND ROVER POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

    ŠTO MOŽETE SAZNATI ČITAJUĆI OVU POLITIKU ZAŠTITE PRIVATNOSTI

    Jaguar Land Rover jedan je od vodećih svjetskih proizvođača premium automobila. Inovacija i dizajn omogućuju našim kupcima da dožive nezaboravna iskustva, nadmašujući pritom njihova očekivanja i potrebe. Kvaliteta i izvrsnost su načela kojima se vodimo, dok je briga o našim kupcima prioritet.

    Poštujemo privatnost svakog pojedinca koji posjećuje naše web stranice. Ova Politika zaštite privatnosti obrazlaže način na koji obrađujemo vaše osobne podatke dobivene putem web stranice, te vas glede zaštite osobnih podataka obavještavamo o vašim pravima.

    Također ćemo vas obavještavati o bilo kakvim promjenama koje se dogode glede naše Politike. Obavijestit ćemo Vas kada ova Politika zaštite privatnosti bude ažurirana, tako da ju imate vremena proučiti ukoliko se ona izmijenila od vašeg zadnjeg posjeta. Zadnje ažuriranje Politike zaštite privatnosti: 25. svibnja 2018. godine.


    ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA – ŠTO MORATE ZNATI PRILIKOM KORIŠTENJA NAŠE WEB STRANICE


    1. TKO SMO, TE KOJE STRANICE SU POKRIVENE POLITIKOM ZAŠTITE PRIVATNOSTI

    Tko smo mi:
    Ova web stranica je kontrolirana od Benussija koji djeluje kao ovlašteni zastupnik proizvođača Jaguar Land Rover za područje Republike Hrvatske.

    Kada u ovoj Politici zaštite privatnosti navodimo „Benussi“, „mi“, „naš“ ili „nam“, mislimo na društvo:

    • AUTO BENUSSI d.o.o., sa sjedištem u Puli, Industrijska ulica 2/D, matični broj društva (MBS): 040210453, OIB: 96262119913, ovlašteni zastupnik i serviser za Jaguar Land Rover za područje Republike Hrvatske;

    Kada u ovoj Politici zaštite privatnosti navodimo „Jaguar Land Rover“, ili „JLR“, mislimo na društvo:

    • Jaguar Land Rover Limited, sa sjedištem u Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF, čiji registarski broj je 1672070;

    Kada u ovoj Politici zaštite privatnosti navodimo „WAE“, mislimo na društvo:

    • WAE Kft., sa sjedištem u Mađarskoj, Biatorbagy, Budai ut 16, registarski broj društva: Cg. 13-09-174957, regionalni zastupnik za Jaguar Land Rover za države, Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Srbija te Slovenija.

    Kada u ovoj Politici zaštite privatnosti navodimo „Wallis Adria“, mislimo na društvo:

    • Wallis Adria d.o.o., društvo kćer u isključivom vlasništvu WAE-a, osnovano u Republici Hrvatskoj, Zagreb, Strojarska cesta 20, matični broj društva (MBS): 081025336, OIB: 13565467184, koje svojim djelovanjem podupire poslovanje WAE-a za navedene države.

    Želite li saznati više o JLR grupaciji upućujemo vas na poveznicu niže „više o nama“.

    Što obuhvaća Politika zaštite privatnosti:

    Ova Politika zaštite privatnosti obuhvaća sljedeće web stranice za Hrvatsku:

    Kako bismo bili jasniji, kada posjećujete web stranicu koju ne obuhvaća ova Politika zaštite privatnosti, takva web stranica može biti kontrolirana od druge osobe unutar JLR grupacije, ili od strane treće osobe koja djeluje u naše ime. Uvijek preporučujemo da proučite Politiku zaštite privatnosti koja je obično na dnu web stranice koju posjećujete.

    Voditelj obrade te izvršitelj obrade:
    Za uspješno upravljanje web stranicom, Benussi djeluje kao voditelj obrade osobnih podataka, dok su WAE uz podršku Wallis Adria izvršitelji obrade u određenim operacijama u Republici Hrvatskoj.

    Mjerodavno pravo:
    Politika zaštite privatnosti u Republici Hrvatskoj regulirana je Uredbom o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka izvan Europske unije (Uredba) te Zakonom o provedbi Uredbe (NN 42/18) (dalje u tekstu: „primjenjivo zakonodavstvo“).

    Kontakt podaci za odnose s kupcima:
    Ukoliko želite postaviti pitanja putem web stranice, kontakt podaci Jaguar Land Rover centra za odnose s kupcima dostupan je na web poveznicama niže:

    VIŠE O NAMA

    … o JLR Grupaciji...
    Jaguar Land Rover dio je grupe kompanija u vlasništvu društva Jaguar Land Rover Automotive Plc. Više korporativnih informacija o Jaguar Land Rover možete saznati na web stranici: https://www.jaguarlandrover.com/.

    Jaguar Land Rover pripada Tata grupaciji. Više informacija o Tata grupaciji i Tata kompanijama možete saznati na web stranicama niže:

    http://www.tata.com/aboutus/sub_index/Leadership-with-trust te
    http://www.tata.com/company/index/Tata-companies

    2. KOJE INFORMACIJE PRIKUPLJAMO PUTEM NAŠIH WEB STRANICA TE OD DRUGIH IZVORA

    Naše web stranice primarno služe kao informacijski alat koji vam omogućuje bolje razumijevanje JLR automobila, proizvoda i usluga. Međutim, web stranice vam ujedno omogućuju i brojne druge funkcije radi kojih nam dajete informacije kada tražite da budete informirani, da budete dodani na liste odnosno događaje, da ste informirani o našim iskustvima, te kada kupujete naše proizvode, ili kada rezervirate odnosno zatražite naše usluge.

    Najčešći načini na koje prikupljamo podatke s naših web stranica:

    (a) Kada posjećujete, koristite, ili ste u interakciji s našim web stranicama; Na primjer, kada podnosite zahtjev za korištenjem usluge dostupne online, kada želite saznati više o nekom događaju ili iskustvu, ili kada tražite bilo koju drugu informaciju;

    (b) Kada pristupate personaliziranim područjima web stranice, ili kada koristite naše web stranice radi komunikacije prema nama, ili kao mjesto putem kojeg tražite da vam šaljemo personalizirane podsjetnike, ili radi primanja informacija u vezi vašeg vozila, i/ili kada zahtijevate neku uslugu za vozilo, ili koju drugu informaciju za koju želite povratnu informaciju;

    (c) kada dajete informacije, ili kada ste u interakciji s bilo kojim poveznicama vezanim za karijere;

    (d) kada nas kontaktirate (putem kontakt podataka dostupnih na našim web stranicama), ili kada nam šaljete komunikaciju s trećom stranom;

    Upućujemo vas na poveznicu „želim znati više“ ukoliko želite saznati više o podacima koje možemo od vas prikupiti izravno.

    Informacije mogu biti primljene od drugih izvora. Na primjer:

    (a) Informacije o vašem vozilu prikupljene od neovisnih trećih osoba: Kada imate u vlasništvu JLR vozilo, informacije u vezi vas i vašeg vozila (uključujući identifikacijski broj vozila (VIN)) mogu biti dijeljene kada je to prikladno unutar JLR-a kao proizvođača, mreže naših trgovaca, servisera, uvoznika, davatelja ili primatelja leasinga, ili najmodavaca, te mogu biti obrađivane za potrebe personalizacije dijelova web stranice na koje ste se registrirali. Koja informacija će se podijeliti ovisit će o faktorima poput; od koga ste kupili vozilo, ili koje usluge zahtijevate od nas tijekom perioda vlasništva vašeg vozila. Molimo vas da proučite Odjeljak 4 niže (S kime dijelimo vaše osobne podatke) kako biste dobili više informacija. Ujedno vas upućujemo na naše zasebne politike zaštite privatnosti koje se odnose na InControl uslugu ukoliko želite saznati više informacija (za Jaguar: https://incontrol.jaguar.com te za Land Rover: https://incontrol.landrover.com).

    (b) Pružanje usluge od treće strane: Za uspješno izvršenje usluga naših web stranica, te za uspješno čuvanje vaših podataka, kao i za uspješno odgovaranje na vaše zahtjeve, vaše osobne podatke ili podatke o vašim web aktivnostima možemo zaprimiti i od drugih kompanija iz JLR grupacije, ili putem trećih strana koji su pružatelji usluga u naše ime (npr. potvrda o online plaćanju, praćenje narudžbi putem web stranice, podrška održavanju web stranice itd.). Više informacija o kategorijama naših dobavljača možete pronaći u Odjeljku 4 niže (S kime dijelimo vaše osobne podatke).

    (c) Podaci o uređaju: Naše web stranice automatski prikupljaju određene podatke o vašem uređaju s ciljem optimizacije vašeg korisničkog iskustva pretraživanja web stranice (na primjer, omogućavanje web stranici da automatski prilagodi rezoluciju vašem uređaju koji koristite kako biste web stranicu uspješno pretraživali). Ovi podaci ujedno omogućuju i analizu naše web stranice. Više informacija o automatiziranom prikupljanju osobnih podataka te kolačićima mogu se pročitati na našem linku „više o kolačićima“.

    (d) Marketinški podaci: Vaši kontakt podaci, preferencije ili druge informacije mogu nam biti proslijeđene od JLR grupacije ili trećih osoba koje su naši partneri, pod uvjetom da ste o tome prethodno obaviješteni, te ako je to u skladu s propisima zaštite privatnosti. Imate pravo od nas zahtijevati da ne obrađujemo vaše osobne podatke u marketinške svrhe. Molimo da proučite vaša prava glede zaštite privatnosti u Odjeljku 7 niže (Vaša prava u vezi zaštite privatnosti).

    (e) Javno dostupni podaci: Možemo obrađivati javno dostupne osobne podatke, na primjer, kako bismo uspješno poboljšali funkcionalnost web stranice (npr. provjera autentičnosti, ili zaštita od prijevare), i/ili kako bi se održala točnost podataka koje obrađujemo. Na primjer, povremeno ćemo provodit provjere s nadležnim tijelima kako bismo se uvjerili da su podaci o vlasnicima vozila točni i ažurni.

    ŽELIM ZNATI VIŠE

    … u vezi osobnih podataka koje možemo prikupljati izravno…
    Prikupljamo informacije koje nam dajete tijekom korištenja naše web stranice, na primjer, kada dajete informacije putem našeg online formulara ili putem polja za popunjavanje podataka. Također, možemo prikupljati vaše osobne podatke drugim online sredstvima, na primjer, ako dajete komentare na našim društvenim mrežama. To je informacija koja vam je vidljiva, a može sadržavati vaše ime, prezime, zanimanje, kontakt podatke (npr. e-mail, adresa, broj mobitela/telefona), podatke o kreditnoj ili debitnoj kartici, podatke za plaćanje, podatke o vozačkoj dozvoli, podatke o vozilu, ili opće podatke koje odlučite podijeliti s nama kao što je npr. vaše iskustvo s JLR proizvodima i uslugama.

    3. KAKO OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE

    Vaše osobne podatke obrađujemo kako bismo uspješno odgovorili na vaše zahtjeve za davanjem informacija ili za ispunjenjem usluga (uključujući i web usluge) što je prije moguće. Za više informacija o načinima obrade te pravnim osnovama za isto upućujemo vas na tekst niže „želim znati više“.

    ŽELIM ZNATI VIŠE...

    Najčešći načini obrade vaših osobnih podataka te pravna osnova za to su:

    Aktivnost: Pravna osnova:
    Održavanje i podrška korištenju web stranice.

    Kada koristite online usluge regulirane našim općim uvjetima i odredbama (na primjer, radi kupnje putem online trgovina, ili prijava na nagradnu igru ili natjecanje), mi odnosno dozvoljene treće strane će obrađivati osobne podatke na brojne načine s ciljem uspješnog pružanja usluga putem web stranice. To može uključivati, između ostalog, sljedeće aktivnosti: potvrda identiteta, otkrivanje prijevare ili potvrda autentičnosti, ispunjenje usluge, vođenje nagradnih igara, natjecanje, pozivi za članstvo, promotivne aktivnosti, provedba plaćanja ili naplate, podrška kupcima, ili bilo kakva trenutna komunikacija u vezi usluge. Također, analiza korisničkog iskustva može nam omogućiti unaprjeđenje i poboljšanje naših usluga i procesa. Na primjer, kada nas zovete na telefon (kontakt za kupce dostupan na našoj web stranici), prethodno ćemo vas obavijestiti da poziv može biti sniman radi unaprjeđenja usluge, kvalitete ili moguće revizije.
    Nužno radi ispunjenja ugovora; Legitimni interesi s ciljem efikasnog pružanja usluga putem web stranica.

    Tamo gdje su osobni podaci nužni za sklapanje ugovora napomenut ćemo koji su podaci nužni. Nedavanje takvih nužnih podataka će onemogućiti pružanje tražene usluge.
    Postupanje po vašim zahtjevima.

    Obrađivat ćemo osobne podatke prilikom postupanja po vašem zahtjevu koji je upućen putem web stranice (npr. kada tražite brošuru, ili kada prijavite da „želite primati obavijesti“, ili kada dajete vaše podatke putem bilo kojeg web obrasca ili polja). Uz navedeno, obrađujemo vaše osobne podatke i kako bismo vam personalizirali web stranicu s ciljem jednostavnijeg korištenja.
    Legitimni interesi s ciljem efikasnog pružanja usluga putem web stranica.
    Poboljšanje web korisničkog iskustva.

    Situacije kada za vas unaprijed popunimo određena polja na web stranici kako bismo vam omogućili uspješnije i bolje online iskustvo.
    Legitimni interesi s ciljem poboljšanog, jednostavnijeg i uspješnijeg korištenja web stranice.
    Interno istraživanje i razvoj.

    Za potrebe internog istraživanja, razvoja, analitike i analize te u svrhu izvještavanja; Na primjer, nadzor trenutnih performansi vozila, predviđanje trendova ili performansi, razvoj novih funkcija, proizvoda ili usluga, ili radi utvrđenja sukladnosti s primjenjivim zakonodavstvom.
    Legitimni interesi u procjenjivanju i poboljšanju performansi, usklađivanju s primjenjivim zakonodavstvom, praćenje trendova u razvoju novih proizvoda.
    Marketinške aktivnosti.

    Pribavit ćemo vašu privolu za marketinške aktivnosti koristeći pritom elektroničku komunikaciju (npr. e-mail, SMS itd.), te možemo prosljeđivati vaše podatke za elektronski marketing mreži naših neovisnih trećih osoba, pod uvjetom da ste prethodno za to dali privolu. Također ćemo uskladiti naše obveze glede osobnih podataka koje primamo putem kolačića na našim web stranicama.

    Ostale marketinške aktivnosti će se odvijati temeljem procijenjenog legitimnog interesa. Na primjer, kada radimo ciljane marketinške strategije, ili kada šaljemo ciljane marketinške poruke putem pošte, društvenih mreža ili trećih platformi, te kada postojećim kupcima pružamo informaciju o sličnim proizvodima i uslugama.

    Kako bismo unaprijedili usluge koje nudimo putem naše web stranice, možemo vas povremeno zamoliti da sudjelujete u istraživanju/anketi. U potpunosti je na vama hoćete li to učiniti ili ne.

    Koristit ćemo profiliranje te provoditi istraživanje i analitičke aktivnosti kako bismo poboljšali naš marketing, kako bismo bolje razumjeli potrebe naših kupaca i posjetitelja, kako bismo podržali marketing naše web stranice, te kako bismo unaprjeđivali informacije koje se pružaju na web stranici, njenu funkcionalnost i pristup uslugama.
    Privola

    Napomena: Kada prikupljamo vaše osobne podatke uz privolu, istu možete povući u svakom trenutku za bilo koju ovdje navedenu svrhu obrade. Molimo da pročitate Odjeljak 7 – Vaša prava u vezi zaštite osobnih podataka - povlačenje privole za više detalja.

    (Ovo pravo ne utječe na zakonitost obrade vršene prije povlačenja privole).

    Legitimni interesi u svrhu izravnog marketinga.
    Održavanje podataka te opća administracija.

    Kako bismo održavali naše podatke, administrirali i održavali našu web stranicu, odgovarali na vaše upite, te za potrebe interne obrade i administrativne svrhe (na primjer, rješavanje problema, testiranje, podrška reviziji, reagiranje na vaše upite, upit u vezi zaštite podataka).
    Legitimni interesi u prikladnom održavanju rada web stranice, administriranje i čuvanje podataka.
    Mrežna i informacijska sigurnost.

    Kako bismo sačuvali mrežnu i informacijsku sigurnost, te kako bismo poduzeli korake da zaštitimo vaše podatke od gubitka, oštećenja, krađe ili neovlaštenog pristupa. Ujedno i kako bismo odabrali prikladne lokacije za servere (na primjer, možemo surađivati s trećim osoba radi korištenja prikladnih cloud usluga).
    Prikladni legitimni interesi radi osiguranja mrežne i informacijske sigurnosti.
    Korporativne akvizicije ili otuđenja.

    Bilo koji obrađivani podaci koji su nužni u kontekstu korporativnih akvizicija ili otuđenja.
    Legitimni poslovni interesi

    Pravna obaveza
    Usklađivanje s pravnim i regulatornim zahtjevima.

    Kako bismo se uskladili s pravnim i regulatornim zahtjevima odnosno propisima, kako bismo ostvarili ili obranili prava, ili radi sprječavanja/otkrivanja kriminala (uključujući gdje je potrebna suradnja s javnopravnim tijelima – Agencija za zaštitu osobnih podataka, MUP, ili koje drugo tijelo s javnim ovlastima).
    Legitimni interesi s ciljem usklade sa zakonima i regulativom, uključujući i reagiranje na pravne obveze regulatora.
    Komunikacija radi hitnih servisa.

    U slučajevima kada vam komuniciramo hitnu obavijest o sigurnosti ili opozivima kojeg proizvoda.
    Zaštita vitalnih interesa

    Pravna obaveza


    4. S KIME DIJELIMO VAŠE OSOBNE PODATKE

    Vaše osobne podatke možemo dijeliti:

    • s trećim stranama koje podatke moraju obrađivati kako bi vam omogućili proizvode, usluge koje ste zatražili ili na koje ste se pretplatili, na primjer, pružanje ili nuđenje financiranja ili kredita odnosno osiguranja, davanje podrške u marketingu i oglašavanju, ili za optimizaciju web usluga.
    • s JLR grupom kompanija, mrežom naših ovlaštenih trgovaca i servisera te, gdje je primjenjivo, mrežom naših uvoznika (skupno svi: „prodajna mreža“), sve kako bi bili u mogućnosti ispuniti vaš zahtjev za isporukom proizvoda ili usluga itd., zatim za analize i treninge, a kako bismo mogli unaprijediti kvalitetu naših usluga koje koristite, posebno kada ste u komunikaciji s našom prodajnom mrežom.
    • s kompanijama unutar Jaguar Land Rover grupacije sukladno pravilima o obradi utvrđenim u ovoj Politici zaštite privatnosti.
    • s bilo kojom trećom stranom u slučaju da prodamo ili kupimo bilo koji subjekt ili imovinu.
    • ukoliko smo u zakonskoj odnosno pravnoj obvezi otkriti vaše osobne podatke, a kako bismo postupali sukladno zahtjevima regulatora ili kojeg drugog javnopravnog tijela, ili kako bismo prisilno izvršili odredbe ove Politike, ili kako bismo istražili sigurnosne incidente koji su se dogodili odnosno ako posumnjamo da su se dogodili.

    Koristimo sve zaštitne mehanizme prilikom poslovnog odnosa s našim podizvođačima kako bismo osigurali da su vaši osobni podaci sigurni i korišteni u skladu sa svrhama utvrđenim u ovoj Politici zaštite privatnosti.

    ŽELIM ZNATI VIŠE...

    … O našoj mreži neovisnih trećih subjekata...
    Surađujemo s brojnim neovisnim trećim osobama kako bi vam pružili naše usluge kao što su naša prodajna mreža ili prodavatelji naših proizvoda putem leasinga ili najma. Vaši osobni podaci mogu biti dani i izravno tim osobama (na primjer, ukoliko ih kontaktirate putem telefona, e-maila ili putem web stranice), ili osobni podaci mogu biti dani od nas prema tim osobama gdje je to prikladno, a kako bi se uspješno dao odgovor na vaše upite, ili kako bi se udovoljilo drugim zahtjevima za uslugama.

    Kada koristite web stranicu za hrvatsko tržište kako biste ostvarili kontakt s našom prodajnom mrežom, pružateljem naših proizvoda putem kredita ili leasinga, ti subjekti su (osim ukoliko izričito nije navedeno drugačije) neovisni, te ne pripadaju JLR grupaciji.

    Informacije o prodajnoj mreži:

    Za Jaguar:

    • Naša prodajna mreža je dostupna putem web stranice pod „pronađi ovlaštenog trgovca“. Oni mogu biti prepoznati prema njihovom imenu, lokaciji ili poštanskom broju. Kontakt podaci našeg ovlaštenog trgovca za Republiku Hrvatsku dostupni su na web poveznici: https://croatia.jaguar.com/dealer-locator

    Za Land Rover:

    • Naša prodajna mreža je dostupna putem web stranice pod „pronađi ovlaštenog trgovca“. Oni mogu biti prepoznati prema njihovom imenu, lokaciji ili poštanskom broju. Kontakt podaci ovlaštenog trgovca za Republiku Hrvatsku su dostupni na web poveznici: link https://croatia.landrover.com/dealer-locator

    … O dobavljačima...
    Surađujemo s nizom pružatelja usluga koji podupiru naše poslovanje, stoga oni mogu imati pristup našim sustavima i osobnim podacima kako bi vam pružili usluge izravno ili u naše ime, na primjer, pružatelji platnih usluga, informacijskih tehnologija kao što su server hosting, marketing ili podrška u digitalnom oglašavanju, podrška kupcima, specijalisti za online sustave ili usluge, podrška web analitičara, zaprimanje online narudžbi, isporuke, ili podrška za razne događaje.

    … O javnopravnim tijelima, regulatoru, odnosno provedbi zakona…
    S vremena na vrijeme, policija, druga tijela s javnim ovlastima, odnosno regulatori mogu zahtijevati pristup osobnim podacima, kao na primjer u svrhu sprječavanja ili otkrivanja zločina, ili radi otkrivanja ili progona počinitelja.

    5. PRIJENOSU OSOBNIH PODATAKA IZVAN EUROPSKE UNIJE

    Jaguar Land Rover hrvatska web stranica koristi servere koji su locirani unutar Europske unije. Međutim, osobne podatke prikupljene putem web stranice možemo prenijeti našim dobavljačima izvan Europske unije kada je to nužno za svrhe koje su već opisane gore. Kada se to dogodi, primijenit ćemo sve zaštitne mjere glede osobnih podataka. Pritom se vrši procjena ostvaruje li ta treća zemlja dovoljne mjere zaštite osobnih podataka, koristi li standardne ugovorne klauzule odobrene od strane Europske komisije gdje je to prikladno, kao i procjenu ishođenih certifikata zaštitnog štita za subjekte locirane u SAD-u, kada je to primjenjivo.

    ŽELIM ZNATI VIŠE ...

    … O načinu provjere mjera zaštite koje se provode za prijenose osobnih podataka izvan EU…
    Kada Benussi prenosi osobne podatke trećoj osobi lociranoj izvan EU, prilikom procjene adekvatnosti zaštite prije prijenosa analiziraju se sljedeći faktori:

    Prethodna provjera radi utvrđena postoji li ili ne odluka Europske komisije o primjerenosti stupnja zaštite za pojedinu zemlju.

    Neki dobavljači su locirani u državama za koje je Europska komisija utvrdila da na primjereni način osiguravaju zaštitu osobnih podataka. Cjelokupni popis tih zemalja na dan objave ove Politike zaštite privatnosti je: Andora, Argentina, Kanada, Farski Otoci, Guernsey, Izrael, Švicarska, Jersey, Novi Zeland, Urugvaj te Otok Man. (Europska komisija je također utvrdila primjerenim program zaštite privatnosti ugovoren između EU i SAD-a detaljnije opisan niže). Detaljni popis zemalja te informacije o primjerenosti zaštite osobnih podataka nalazi se na web stranicama Europske komisije.

    Korištenje mjera kao što su mjere Europske komisije radi utvrđenja adekvatnosti prijenosa osobnih podataka.

    Neki dobavljači locirani su drugim zemljama diljem svijeta. Kako bismo uskladili zaštitu osobnih podataka s mogućim prijenosima u te zemlje, koristit ćemo mehanizme prijenosa osobnih podataka koje je odobrila Europska komisija, kao što je korištenje ugovornih klauzula odobrenih od strane Komisije. Također ćemo procjenjivati, gdje je to primjenjivo, je li dobavljač u mogućnosti da nam demonstrira da koristi obvezujuća korporativna pravila (Obvezujuća korporativna pravila je mehanizam iz Uredbe u vezi zaštite osobnih podataka koji osigurava adekvatni prijenos osobnih podataka). Smijemo surađivati s dobavljačima koji su nam u mogućnosti demonstrirati da posjeduju valjane certifikate u vezi zaštite osobnih podataka.

    • Kako bismo razumjeli razinu zaštite koju zahtijeva Europska komisija korištenjem standardiziranih modela ugovornih odredbi, iste možete pronaći na ovoj lokaciji.

    • Kako biste vidjeli cjelokupnu listu odobrenih Obvezujućih korporativnih pravila, molimo da poručite ovu poveznicu.

    • Cjelokupni popis organizacija unutar zaštitnog štita te njihove certifikate nalaze se na poveznici https://www.privacyshield.gov/.

    6. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE

    Vaše osobne podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno da uspješno ispunimo naše obveze temeljem isporuke proizvoda ili pružanja usluge. Također, osobne podatke možemo čuvati ukoliko je to nužno radi ispunjenja naših pravnih obaveza, ili da odgovorimo na vaše zahtjeve, ili da ostvarimo pravne zahtjeve, zatim radi našeg legitimnog interesa kao grupacije, ili da otklonimo moguće sporove.

    Kriteriji temeljem kojih utvrđujemo period čuvanja osobnih podataka su informacije o čuvanju koje su dostupne putem web stranice, ili u uvjetima i odredbama iste. Ujedno ćemo koristiti i kriterije kao što su primjenjive odredbe ugovora na snazi, rokovi propisani zakonima, ili prihvatljivi industrijski standardi.

    7. VAŠA PRAVA U VEZI ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA.

    Prava koja ostvarujete u svezi zaštite osobnih podataka uključuju: pravo da u svakom trenutku povučete privolu tamo gdje ste ju prethodno dali, pravo da u svakom trenutku budete obaviješteni te da imate pristup vašim osobnim podacima, pravo na ispravak bilo kojeg netočno upisanog ili nepravilnog osobnog podatka, zatim u određenim slučajevima pravo na ograničenje obrade osobnih podataka, pravo na zaborav, pravo prigovora na način obrade vaših osobnih podataka, pravo na prenosivost vaših osobnih podataka na drugu organizaciju.

    Nastojimo osigurati da vam pružamo podršku po najvišim standardima. Ukoliko imate potrebu, ili nas želite kontaktirati glede pitanja zaštite osobnih podataka, molimo da nas kontaktirate koristeći bilo koju e-mail adresu navedenu niže s napomenom da je tema – zaštita osobnih podataka. Navedene e-mail adrese su kontakt detalji za našeg povjerenika za zaštitu osobnih podataka kada se upiti odnose na tu temu:

    Ukoliko niste zadovoljni, imate pravo podnijeti prigovor nadležnoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

    Ukoliko želite znati više o pravima glede zaštite osobnih podataka, upućujemo vas na tekst niže „želim znati više“.

    ŽELIM ZNATI VIŠE...

    … o mojim pravima glede zaštite osobnih podataka...

    • Ukoliko ste dali suglasnost na obradu vaših osobnih podataka, uključujući i za elektroničke marketinške komunikacije, imate pravo povući prethodno danu privolu u bilo koje vrijeme. Jednostavno se odjavite putem opcije koja vam je dana, na primjer, opcija za odjavu će se nalaziti u elektroničkog marketinškoj e-mail poruci koju od nas primite.

    • Možete zatražiti pristup vašim osobnim podacima koje obrađujemo, prigovoriti na takvu obradu, zahtijevati da ispravimo bilo koje netočne podatke, ograničimo obradu, ili da prestanemo s obradom, ili da te podatke izbrišemo. Ukoliko od nas zahtijevate da izbrišemo osobne podatke, ili da ih prestanemo obrađivati, nećemo uvijek biti primorani na to. Ukoliko je to slučaj, obrazložit ćemo zašto.

    • U određenim situacijama možete nas zatražiti da vam dostavimo vaše osobne podatke u strojno čitljivom elektronskom formatu te da iste prenesemo na treću osobu (pravo na prenosivost). Ovo pravo primjenjuje se samo u određenim okolnostima. Tamo gdje se ne primjenjuje obavijestit ćemo vas zašto.

    … Kako se mogu obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

    • Agencija za zaštitu osobnih podataka je tijelo u Republici Hrvatskoj nadležno za zaštitu osobnih podataka. Agenciju možete kontaktirati putem njihove web stranice: www.azop.hr.
    • Agenciju možete kontaktirati i putem telefona: +385 1 4609 000, putem e-maila: azop@azop.hr, ili poštom na njihovu adresu: Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10 000 Zagreb, Republika Hrvatska.

    8. POVEZNICA NA DRUGE WEB STRANICE

    Naše web stranice mogu sadržavati poveznice na druge web stranice kojima upravlja druga organizacija nad kojom nemamo nadzor. Ova Politika zaštite privatnosti ne odnosi se na takve web stranice, stoga vam skrećemo pozornost da proučite Politike zaštite privatnosti tih web stranica. Ne preuzimamo odgovornost za politike zaštite privatnosti i prakse drugih web stranica ili aplikacija (čak ni ukoliko im pristupite putem poveznice koju mi damo), budući da vam te poveznice dajemo isključivo u informativne svrhe i razloga praktičnosti. Posebno otklanjamo odgovornost za sadržaj tih web stranica, prakse u zaštiti privatnosti i pravila korištenja, te ne dajemo nikakvu podršku ili obećanje glede njihove točnosti podataka ili sadržaja.

    9. ČUVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATKA NA SIGURAN NAČIN

    Poduzimamo sve korake koji su nužni kako bismo osigurali da su vaši osobni podaci zaštićeni te da su obrađivani u skladu s ovom Politikom zaštite privatnosti.
    Zahtijevamo od svih naših pružatelja usluga da primjenjuju adekvatne mjere zaštite kako bi se što više osigurala zaštita vaših osobnih podataka.

    Tamo gdje smo vam dali (ili gdje se to odabrali) lozinku koja vam omogućuje pristup personaliziranom sadržaju ove web stranice, odgovorni ste za čuvanje te lozinke. Molimo vas da nikome ne dijelite vašu lozinku.

    Nažalost, prijenos podataka putem interneta nije u cijelosti siguran. Iako ćemo poduzeti sve napore da zaštitimo vaše osobne podatke, ne možemo garantirati za sigurnost vaših podataka koji se prenose putem interneta; bilo koji prijenos vrši se na vaš rizik. Vaša informacija će biti čuvana na siguran način te u sigurnom okruženju, zaštićena kombinacijom tehničkih i organizacijskih mjera kao što su enkripcijske tehnologije ili provjera autentičnosti, sve kako bi se spriječio bilo kakav gubitak, zlouporaba, izmjena, otkrivanje, uništenje, krađa ili neovlašteni pristup osobnim podacima.

    10. DRUGE WEB STRANICE I NJIHOVE POLITIKE ZAŠTITE PRIVATNOSTI

    Radi transparentnosti, ova Politika zaštite privatnosti ne pokriva sve web stranice JLR brandova, te vas molimo da proučite Politike zaštite privatnosti tih web stranica koje posjećujete.

    Imajte na umu da sljedeće web stranice imaju vlastite uvjete i odredbe te Politiku zaštite privatnosti, slijedom čega nisu pokrivene ovom Politikom zaštite privatnosti.

    Web stranice za InControl:

    To su web stranice za koje je Jaguar Land Rover Limited voditelj obrade, te su vođene zasebnim Politikama zaštite privatnosti i pravilima web stranice.