PUNJENJE NA JAVNOJ PUNIONICI

PUNJENJE NA JAVNOJ PUNIONICI

NAPUNITE DOK STE PARKIRANI

Osim vrhunske praktičnosti i uštede tijekom kućnog punjenja, pravovremena dopuna na
vašem odredištu može biti izvrstan način da produžite električni domet vašeg Land Rover plug-in
električnog hibrida (PHEV) tijekom cijelog dana.

To će također pomoći u smanjenju troškova goriva i utjecaja na okoliš zahvaljujući
nultim ispušnim emisijama prilikom vožnje u potpuno električnom načinu rada (EV).

GDJE MOGU PUNITI IZVAN KUĆE?

S brzo rastućom mrežom punionica – uključujući maloprodajne centre, sportske dvorane, parkirališta
pa čak i vaše radno mjesto – nikada nije bilo više prilika za punjenje
dok ste parkirani. A njihovo pronalaženje ne može biti jednostavnije.

SAZNAJTE TROŠKOVE POMOĆU VAŠE
AUTOMOBILSKE NAVIGACIJE

S navigacijskim sustavom InControl vašega Land Rovera uvijek ćete imati tisuće dostupnih punionica na dohvat ruke, kao i planiranje rute od vrata do vrata i praćenje prometa uživo.

Vozači bi trebali koristiti funkcije unutar automobila samo u za to sigurnim uvjetima. Vozači moraju osigurati da u svakom trenutku imaju potpunu kontrolu nad vozilom.
SAZNAJTE TROŠKOVE POMOĆU VAŠE<br> AUTOMOBILSKE NAVIGACIJE

KAKO MOGU PUNITI IZVAN KUĆE?

Za priključivanje na punjač, vaše vozilo koristi priključak CCS (Kombinirani sustav punjenja). Kompatibilan je s manjim brzinama punjenja izmjeničnom strujom, a na odabranim modelima velikim brzinama punjenja istosmjernom strujom. Neki drugi proizvođači automobila koriste različite sustave za punjenje kao što je CHAdeMO. Oni se manje koriste u mreži punionica i nekompatibilni su s električnim vozilima Land Rover.Sporije AC punionice su na mjestima kao što su maloprodajni centri, sportske dvorane i parkirališta. Brze DC punionice obično se nalaze na autocestama i glavnim cestama.

PUNJENJE IZMJENIČNOM STRUJOM (AC)

PUNJENJE IZMJENIČNOM STRUJOM (AC)

Za većinu javnih AC punjača potrebna je upotreba vašeg vlastitog kabela, stoga sva naša električna i plug-in električna hibridna (PHEV) vozila standardno dolaze s AC kabelom za punjenje2. To je isti kabel koji biste koristili za svoj kućni punjač.
BRZO PUNJENJE ISTOSMJERNOM STRUJOM (DC)

BRZO PUNJENJE ISTOSMJERNOM STRUJOM (DC)

Najbrži način punjenja daleko od kuće. Brze DC punionice imaju priključene vlastite kabele, stoga nema potrebe za korištenjem vlastitog napojnog kabela.

KAKO MOGU PLATITI PUNJENJE?

KARTICOM ILI MOBITELOM

Iako je korištenje nekih punionica besplatno, većini se može pristupiti putem praktičnih metoda plaćanja, uključujući mobilne aplikacije, članske korisničke račune ili beskontaktnu bankovnu karticu. Trošak punjenja obično je kombinacija naknade za priključenje, vremena punjenja (cijena po satu) i/ili količine utrošene energije (cijena po kWh).

Preporučamo vam da proučite nekoliko dobavljača da biste osigurali najbolju pokrivenost i načine plaćanja na vašem odredištu – napose ako posjećujete drugu zemlju.
KARTICOM ILI MOBITELOM

NASTAVITE ISTRAŽIVATI ELEKTRIČNA I ELEKTRIČNA HIBRIDNA VOZILA

PUNJENJE

PUNJENJE

Od vremena punjenja do uštede troškova, aznajte sve što trebate znati o punjenju svojeg vozila kod kuće ili na odredištu.
UGRADNJA KUĆNE PUNIONICE

UGRADNJA KUĆNE PUNIONICE

Profesionalno ugrađena kućna punionica je najlakši i najpraktičniji način da svaki dan počnete s napunjenim automobilom.

1InControl funkcije, opcije i njihova dostupnost ovisne su o tržištu - provjerite dostupnost na lokalnom tržištu i cjelokupne uvjete kod svojeg Ovlaštenog prodavača. Za određene funkcije potrebna je prikladna SIM kartica s odgovarajućim podatkovnim ugovorom za koji je potrebna dodatna obnova nakon početnog roka prema savjetu vašeg ovlaštenog prodavača Land Rover. Dostupnost mobilne mreže ne može se jamčiti na svim lokacijama.
2Kabel za električna vozila dostupan je samo na određenim tržištima. Obratite se svojem lokalnom Ovlaštenom prodavaču.