Informatički sustav

 • TOUCH PRO DUO
  TOUCH PRO DUO

  Touch Pro Duo, naš novi dvostruki sustav zaslona na dodir, omogućava korisniku istovremeni pregled i interakciju višekratnih značajki odjednom. Na ovaj način možete još učinkovitije koristiti sustav, pritom prateći sve informacije koje trebate. Na primjer, možete koristiti sustav navigacije na gornjem dijelu ekrana, dok istovremeno koristite multimediju na donjem dijelu ekrana.

 • UPRAVLJAČ
  UPRAVLJAČ

  Jedinstveni, skriveni prekidači na upravljaču smanjuju broj kontrola u unutrašnjosti. Ovi prekidači izvršavaju više funkcija koje želite da vozilo izvrši. Češće korištene funkcije, kao što je multimedija i telefon, sada mogu biti potpuno operativne preko kontrola na upravljaču u kombinaciji s interaktivnim zaslonom vozača kako bi smanjili njegovo ometanje.

 • INTERAKTIVNI ZASLON VOZAČA
  INTERAKTIVNI ZASLON VOZAČA

  S njegovom ultra jasnom rezolucijom kojom omogućava glatke obline i oštre rubove, ovaj sustav uključuje opcijski 12.3" interaktivni zaslon vozača visoke rezolucije. Možete direktno koristiti zaslon i kontrolirati vašu multimediju, zaprimati i vršiti pozive i birati funkcije kako bi koristili vaš omiljeni pogled. Imate na raspolaganju tri različita pogleda: Dual Dial, Single Dial ili Extended.

 • ZABAVA NA STRAŽNJIM SJEDALIMA
  ZABAVA NA STRAŽNJIM SJEDALIMA

  Ovaj opcijski sustav zabave na stražnjim sjedalima sadrži dva zaslona od 8", ugrađenim u naslonima za glavu gdje se mogu gledati filmovi i TV uključujući i digitalnu TV. Svaki zaslon je neovisno kontroliran.Ovaj sustav sadrži dvije USB 3.0 utičnice, jedan HDMI i Mobile High- Definition Link koji podržava većinu pametnih telefona, tableta i druge uređaje. Također su obezbeđena i dva seta WhiteFire® povezanih slušalica sa daljinskim upravljanjem.

 • REMOTE
  REMOTE

  Remote je multifunkcijska aplikacija koja vam omogućava nadgledanje i interakciju s Range Rover-om Velar pomoću vašeg pametnog telefona ili pametnog sata*. Pomoću ovog sustava, možete startati motor na daljinu**kako biste klimatizirali unutrašnjost, zaključavali i otključavali vozilo, pronaći vaš Range Rover Velar na karti ili koristeći zvučne i vidljive signale i pratite vaša putovanja - sve pomoću aplikacije.
  *Samo kompatibilni uređaji
  **Dostupno samo kod opcijskog Timed Climate s Remote funkcijom.

 • INCONTROL CONNECTIVITY
  INCONTROL CONNECTIVITY

  InControl sustav posjeduje povećanu Range Rover Velar povezanost i informiranje, ostavljajući mogućnost dodavanja Connect Pro usluga, tehnologija i aplikacija, koje će vama i vašim putnicima pružiti najvišu razinu povezanosti i pogodnosti. Funkcije uključuju InControl Apps, Remote Premium i Pro Services, uključujući Wi-Fi Hotspot.

Inovacije

 • INGENIUM MOTORI
  INGENIUM MOTORI

  Ingenium je najnovija generacija Land Rover cijelosno aluminijskih motora. Lakši, učinkovitiji i snažniji od svojih prethodnika, opremljeni su vrhunskim inovacijama, kao što je promjenjivo otvaranje usisnih ventila, kako bi poboljšali svaki aspekt performansi, potrošnje goriva i pomogli smanjiti CO2 emisije.

 • LAGANA ALUMINIJSKA STRUKTURA
  LAGANA ALUMINIJSKA STRUKTURA

  Range Rover Velar aluminijska struktura karoserije dizajnirana je za optimalnu sigurnost, čvrstoću i povećanu učinkovitost. Aluminijske stranice visoke čvrstoće i deformirajući paneli visoke gustine su sastavni dio stražnje konstrukcije, kako bi smanjili težinu bez utjecaja na sigurnost.

 • LAND ROVER IGUIDE
  LAND ROVER IGUIDE

  Land Rover iGuide aplikacija koristi najnoviju tehnologiju povećane realnosti kako bi vam objasnili sve potrebne funkcije i konotrle vašeg Range Rover-a Velar. Također se može koristiti kao uputa za korištenje mobilnog telefona, osiguravajući da pri ruci uvijek imate odgovor na svako vaše pitanje.

Performanse

 • KONTROLA OKRETNOG MOMENTA
  KONTROLA OKRETNOG MOMENTA

  Kontrola okretnog momenta s kočenjem omogućava kontrolirano, precizno upravljanje, radeći u suradnji s inteligentnom dinamikom vožnje. Ova dva sustava balansiraju i raspoređuju okretni momment motora između četiri kotača, čineći vozilo mirnim i stabilnim.

 • PRILAGODLJIVA DINAMIKA
  PRILAGODLJIVA DINAMIKA

  Ovaj sustav omogućava neutralnu vožnju i optmalnu kontrolu nadgledavajući karoseriju i pokrete upravljača do 500 puta u sekundi. Reagira na zahtjeve vozača i ceste kontinuirano mijenjajući podešavanje amortizera između mekanih i tvrdih ekstrema.

 • DINAMIČNA KONTROLA STABILNOSTI
  DINAMIČNA KONTROLA STABILNOSTI

  Dinamična kontrola stabilnosti (DSC) nadgleda dinamično ponašanje vozila i intervenira u slučaju da vozilo ne reagira na zahtjeve vozača. Pomaže da Range Rover Velar pruži, povezanu, balansiranu i stabilnu vožnju. U ovom sustavu ćete uživati i na cesti i izvan nje.

 • KONTROLA STABILNOSTI UZDUŽNOG PREVRTANJA
  KONTROLA STABILNOSTI UZDUŽNOG PREVRTANJA

  Kontrola stabilnosti uzdužnog prevrtanja (RSC) je integrirana s dinamičnom kontrolom stabilnosti (DSC) kako bi smanjili mogućnost prevrtanja, istovremeno omogućavajući sposobnost okretanja oko neke prepreke ili drugog korisnika na cesti. Sustav nadgleda kretanje vozila i sila u zavoju kako bi otkrio potencijalni rizik od prevrtanja. U slučaju da je bilo kakav rizik detektiran, aktivira se kočenje vanjskog prednjeg kotača kako bi smanjili sile koje pogoršavaju stabilnost.

Sposobnosti

 • STRAŽNJI AKTIVNI BLOKIRAJUĆI DIFERENCIJAL
  STRAŽNJI AKTIVNI BLOKIRAJUĆI DIFERENCIJAL

  Stražnji aktivni blokirajući diferencijal* pruža dodatnu mogućnost povećanog prianjanja u zavojima i prilikom terenske vožnje. To je moguće zahvaljujući kontroli proklizavanja između lijevog i desnog kotača stražnje osovine. *Opcijski kod D300 i P380 motora.

 • KRETANJE NA SKLISKOJ PODLOZI
  KRETANJE NA SKLISKOJ PODLOZI

  Na klizavim podlogama, kao što su trava i snijeg, okretni moment može se balansirati između prednjih i stražnjih kotača kako bi povećali prianjanje. U ekstremnim uvjetima, kada samo prednji kotači imaju prianjanje, do 100% okretnog momenta motora može se distribuirati prednjim kotačima kako bismo postigli optimalno prianjanje.

 • ELEKTRONSKI ZRAČNI OVJES
  ELEKTRONSKI ZRAČNI OVJES

  Kompetentna, sigurna vožnja poboljšana je primjenom najnovijeg četverokutnog sustava elektronskog zračnog ovjesa* omogućavajući izvanredno povezivanje i stabilnost kotača. Sposoban u teškim situacijama, ovaj sustav čini Range Rover-a Velar stabilnim, neovisno od težine terena. Za povećanu kvalitetu vožnje, neprimjetno mijenja visinu kada je potrebno.
  *Standard kod D300 i P380, opcija kod D180, D240, i P300 motora.

 • TERRAIN RESPONSE
  TERRAIN RESPONSE

  Standard kod svih Range Rover Velar modela, naš jedinstveni Terrain Response sustav omogućava vozaču optimizaciju motora, mijenjača, centralnog diferencijala i karoserije kako bi odgovorili zahtjevima terena, odabirom jednog od prepoznatljivih načina vožnje. Terrain Response 2 sustav je opcija koja podiže sposobnosti nagrađivanog sustava na višu razinu. Sustav posjeduje automatsko podešavanje koje nadgleda trenutne uvjete vožnje i sistematski selektira najodgovarajuće terensko podešavanje.

 • SUSTAV ZA NAPREDNU POMOĆ PRI VUČI
  SUSTAV ZA NAPREDNU POMOĆ PRI VUČI

  Opcijski sustav za naprednu pomoć pri vuči omogućava vam kontrolu smjera vaše prikolice prilikom vožnje unatrag. Koristeći kružno podesivo kontrolno dugme Terrain Response 2 sustava preko Touch Pro kontrole, sustav kontrolira upravljanje vozila za postizanje željene putanje prikolice prikazane na zaslonu na dodir.

 • KONTROLA SPUŠTANJA NIZBRDO
  KONTROLA SPUŠTANJA NIZBRDO

  Patentirani sustav Land Rover-a za kontrolu spuštanja nizbrdo (HDC) pomaže vozaču s kontroliranim spuštanjem na teškim padinama. Sustav održava konstantnu brzinu i aktivira odvojeno kočenje svakog kotača. Sustav za pomoć kretanja na uzbrdici, koji je standardna oprema, omogućava da se vozilo ne pomjeri unatrag prilikom kretanja na uzbrdici.

Standardna pomoć vozaču

 • SAMOSTALNO HITNO KOČENJE
  SAMOSTALNO HITNO KOČENJE

  U slučaju detekcije potencijalnog sudara između 5 i 80km/h, sustav samostalnog hitnog kočenja prikazuje upozorenje, dajući vam vrijeme za reakciju. U slučaju da akcija izostane, sustav će aktivirati kočnice

 • UPOZORENJE PRI NAPUŠTANJU VOZNE TRAKE
  UPOZORENJE PRI NAPUŠTANJU VOZNE TRAKE

  Sustav upozorenja pri napuštanju vozne trake čini duga putovanja puno sigurnijim.On predviđa kada vozilo nehotice napušta svoju traku i upozorava vas s vizualnim upozorenjem i nježnim vibriranjem upravljača.

 • STRAŽNJI PARKING SENZORI
  STRAŽNJI PARKING SENZORI

  Stažnji parking senzori čine vožnju unatrag u uskim prostorima lakšom i sigurnijom. Odaberite stupanj za vožnju unatrag i senzori u stražnjem braniku su automatski aktivirani. Zaslon za dodir i zvučni sustav će vas obavijestiti o vašem približavanju preprekama prilikom parkiranja.

 • KONTROLA BRZINE S OGRANIČIVAČEM BRZINE
  KONTROLA BRZINE S OGRANIČIVAČEM BRZINE

  Kada vozite autocestom ili putujete u sporoj koloni, ovaj sustav održavati će sigurnu udaljenost između vašeg i vozila ispred vas, u slučaju da vozilo usporava ili staje.

Opcije paketa

 • VOŽNJA
  VOŽNJA

  Drive paket nudi vam paletu funkcija dizajniranih za vašu i sigurnost putnika, uključujući:
  - Nadzor stanja vozača
  - Nadzor mrtvog kuta
  - Prepoznavanje prometnih znakova

 • DRIVE PRO PAKET
  DRIVE PRO PAKET

  Paket Drive Pro čini svako putovanje još sigurnijim i opuštenijim. Posjeduje funkcije Drive paketa, i još:
  - Pomoć pri održavanju vozne trake
  - Nadzor mrtvog kuta
  - Prilagodljiva kontrola brzine

 • PARK PAKET
  PARK PAKET

  Park paket vam je na raspolaganju kako bi vam pomogao prilikom manevriranja u uskim prostorima i gradskim uvjetima, uključuje:
  - 360° Parking Aid
  - Nadzor prometa u stražnjem prostoru

 • PARK PRO PAKET
  PARK PRO PAKET

  Park Pro paket omogućava vam lakše i sigurnije parkiranje i manevriranje unutar i izvan uskih prostora. Ovaj paket obuhvaća:
  - Nadzor prometa u stražnjem prostoru
  - Pomoć pri parkiranju

Udobnost i pogodnosti

 • PODESIVO AMBIJENTALNO OSVJETLJENJE
  PODESIVO AMBIJENTALNO OSVJETLJENJE

  Ova opcijska funkcija omogućava vam podešavanje boje i sjene, mijenjajući ambijent u unutrašnjosti kako bi odgovarao vašem raspoloženju. Na raspolaganju su vam ukupno 10 boja.

 • POSEBNI NASLON ZA RUKE
  POSEBNI NASLON ZA RUKE

  Posebni klizni naslon za ruke, koji se može neovisno koristiti, povećava vašu osobnu udobnost.

 • ČETIRI-ZONSKA KONTROLA KLIMATIZACIJE
  ČETIRI-ZONSKA KONTROLA KLIMATIZACIJE

  Ovaj opcijski sustav omogućava odvojenu kontrolu za vozača, suvozača i straničnih putnika u drugom redu sjedala. Sustav uključuje dodatne otvore za ventilaciju u B stupu.

 • AUTOMATSKO PODEŠAVANJE VISINE PRISTUPA
  AUTOMATSKO PODEŠAVANJE VISINE PRISTUPA

  Kako bi uživali u još većoj udobnosti, sustav za automatsko podešavanje visine pristupa, kao dio opcijskog elektronskog zračnog ovjesa*, omogućava vam lakši ulazak i izlazak iz vozila, spuštajući ga za 40mm.
  *Standard kod V6 motora. Opcija kod D420.