• Range Rover

  Range Rover

  Vrhunac profinjene sposobnosti

 • Range Rover Sport

  Range Rover Sport

  Najokretniji, najdinamičniji i najprijemčiviji Land Rover ikada.

 • NOVI RANGE ROVER Velar

  NOVI RANGE ROVER Velar

  Naš najprofinjeniji i najsposobniji medium SUV

 • Range Rover Evoque

  Range Rover Evoque

  Više od 160 međunarodnih nagrada i još stižu

 • DISCOVERY

  DISCOVERY

  Naš dosad najsvestraniji SUV

 • DISCOVERY SPORT

  DISCOVERY SPORT

  Najsvestraniji kompaktni SUV

 • naša vozila

  naša vozila

Brdska cesta na planini Tianmen u kineskoj pokrajini Hunanu na svojih 11,3 km sadržava vrtoglavih 99 zavoja. Na vrhu cesta vodi prema 999 stuba koje su put do Nebeskih vrata, prirodnog kamenog luka za koji legenda kaže da svijet smrtnika povezuje s onime bogova.

Stići do nebeskih vrata uopće nije lako. Vrlo zahtjevna cesta što vodi uz planinu prema toj prirodnoj znamenitosti tako je teška da ne dopušta nikakve pogreške. Stube u nastavku ceste na najstrmijem su dijelu pod kutom od 45 stupnjeva. Premda je zavojita cesta duga 11,3 km već ranije osvojena, nijedno vozilo do danas nije pokušalo svladati nevjerojatnu zadaću vožnje cestom i po svih 999 stuba do vrha planine.

New Range Rover Sport tackled the formidable 11.3km road with ease

Novi Range Rover Sport PHEV s lakoćom se provezao po 11,3 km brdske ceste

Vozilo koje želi stići do vrha zahtijeva jednaku količinu performansi i sposobnosti, pa je legendarna brdska cesta Tianmen bila odlična prilika za prikazivanje snage novog Plug-in hibrida Range Rover Sport. Za upravljačem, spreman da se suoči s izazovom, bio je Ho-Pin Tung, pobjednik 24 sata Le Mansa i vozač trkaćeg Jaguara Formule E.

Stiglo je vrijeme da se novi Range Rover Sport Plug-In hibrid dokaže na testu koji još nikad nije izveden. Iskušavajući performanse i sposobnosti, Range Rover Sport treba postaviti nove granice terenske vožnje.

Phil Jones, Land Roverov stručnjak za posebne projekte, sve je započeo ispitivanjem na testnom poligonu u Velikoj Britaniji, a tu mu se pridružio i Ho-Pin. Poslije brojnih proračuna i razmišljanja, konstruktorski se tim pozabavio osmišljavanjem posebno načinjenog pokusnog modela za prelaženje stuba pod kutom od 45 stupnjeva koje su ih čekale u Kini.

“Zmajski izazov najteža je kušnja u kojoj sam imao prilike sudjelovati i nisam mogao kategorički tvrditi da ćemo uspjeti.”

Phil Jones, Land Roverov stručnjak za posebne projekte

Usprkos golemom izazovu pred njima, tim se uputio u Kinu i dan kušnje ubrzo je došao. Bio je trenutak za hvatanje ukoštac sa Zmajskim izazovom.

Prvi dio koji je osvojio novi Range Rover Sport Plug-In Hybrid bila je legendarna brdska cesta po kojoj obično prometuju samo ekološki autobusi, s vozačima posebno obučenim da voze po 99 zavoja ceste.

Novi Range Rover Sport Plug-In hibrid diči se velikom snagom i vrhunskim voznim obilježjima, savršenima za svladavanje prvog dijela Zmajskog izazova. Nudeći 404 KS iz benzinskog motora Si4 Ingenium i 85-kW električnog motora, hibridni SUV je bez ikakvih poteškoća prošao prvu dionicu.

The superior handling of the vehicle was necessary to tackle the hairpin bends

The superior handling of the vehicle was necessary to tackle the hairpin bends

Svaki zavoj ceste zahtijeva kombinaciju vještine i sposobnosti, ali i vrhunska vozna obilježja kojima je pripomogao sustav Terrain Response 2 s kojim je novi Range Rover Sport lako svladao svih 99 zavoja.

Kad je završio slalomski dio, hibridni SUV počeo se uspinjati najnižim stubama i tako započeo najzahtjevniji dio kušnje: ekstremnu terensku vožnju po 999 stuba.

The drive up the 45 degree angle steps had never been tackled before

The drive up the 45 degree angle steps had never been tackled before

Vožnja po stubama pod 45 stupnjeva mogla je uspjeti samo uključivanjem Mud and Ruts pogona i uz kombiniranu snagu od 404 KS s neposredno isporučivanim momentom koji je nudio električni motor. Iskorištavajući neprekinut dotok snage kombinacije benzinskog i električnog motora, hibridni 4x4 započeo je prvi pokušaj da se stube do vrha planine prijeđu automobilom.

Nestajući u magli koja je tijekom konačnog uspona skrivala vrh, novi se Range Rover Sport Plug-In Hybrid poslije svladavanja svih stuba uspješno pojavio na vrhu stuba kraj Nebeskih vrata.

New Range Rover Sport conquered Tianmen Mountain

Novi Range Rover Sport PHEV osvojio je planinu Tianmen

Hibridni SUV nikada dotad izvedenu vožnju po 99 zavoja, 999 stuba i uz sporo manevriranje na dnu stuba završio je za dojmljive 22 minute i 41 sekundu. Na cilju je ekipa Zmajskog izazova Range Rovera Sport proslavila uspjeh zbog uspješnog svladavanja posljednjeg u nizu vozačkih izazova.

Kombinacijom nevjerojatnih sposobnosti, postojane snage hibrida i vještine vozača, tim je uspješno svladao taj golem izazov.

Za sve su bili najzaslužniji velika snaga i izvanredne performanse novoga Range Rover Sport Plug-In hibrida koji je tako postao prvo vozilo na svijetu koje je prešlo 99 zavoja i 999 stuba na planini Tianmen.