Dizajn

  Tehnologija

  • INFOTAINMENT
   INFOTAINMENT

   Vaš pametni telefon i vozilo mogu vam pružiti bogatstvo informacija i zabaviti vas. Pomoću Navigation Pro i opcijskog Dual View sustava, prikazana na 10" zaslonu na dodir, cesta ispred vas može biti prikazana dok istovremeno suvozač može gledati DVD. InControl Apps pomaže u neprimjetnom povezivanju vašeg pametnog telefona sa sustavom, omogućavajući vam kontrolu kompatibilnih aplikacija preko zaslona na dodir, dok Meridian™ Sound System svira vašu glazbu.

  • INOVACIJE
   INOVACIJE

   Omogućavajući sportskije performanse, 4-cilindarski 2.0 litarski Si4 Petrol motor razvija 240KS ili 290KS snage kako bi pružio maksimalnu učinkovitost, performanse i nisku potrošnju goriva pomoću Continuously Variable Valve Lift sustava u kombinaciji s varijatorom faze bregastih osovina. Na raspolaganju su također diesel opcije uključujući 150KS, 180KS i 240KS motore.

  • PERFORMANSE NA CESTI
   PERFORMANSE NA CESTI

   Na cesti, Land Rover tehnologije, kao što su Adaptive Cruise Control - za opuštene duge vožnje, Adaptive Dynamics - koja omogućuje optimalni balans između vožnje i kontrole i Active Driveline s Torque Vectoring - za glatke, kontrolirane prolaske kroz zavoje, pomažu u postizanju rafinirane i smirene vožnje.

  • TERENSKE SPOSOBNOSTI
   TERENSKE SPOSOBNOSTI

   Vaše vozilo omogućava sposobnosti koje su vodeće u industriji pomoću tehnologija kao što su All Terrain Progress Control koja omogućava održavanje konstantne brzine u zahtjevnim uvjetima; Terrain Response koja prilagođava vožnju podlozi i Hill Descent Control koja vas sigurno spušta niz strme nagibe.

  • POMOĆ ZA VOZAČA
   POMOĆ ZA VOZAČA

   Blind Spot Monitoring sustav upozorava vas o nadolazećim vozilima s bilo koje strane, paleta Park Assist tehnologija koje olakšavaju parkiranje i upozorenja o ograničenju brzine koja vam pomažu da brže reagirate na ograničenja, sustavi za pomoć vozaču oslobađaju vas kako biste se koncentrirali na vožnju.

  • UDOBNOST I POGODNOSTI
   UDOBNOST I POGODNOSTI

   S vrhunskim sustavima grijanja i hlađenja kako bi svima bilo udobno bez obzira na vremenske uvjete i izbor paleta tehnologija aktiviranih pokretom ili bez ključa, Land Rover vozila obuhvaćaju vas s udobnošću.

  Udobnost i pogodnosti

  Sposobnosti

  Testiran do ekstrema

  • AKTUATORI
   AKTUATORI

   U našoj ‘neutral sound’ akustičnoj komori precizno smo izložili unutrašnjost rasponu frekvencija i vibracija, kako bismo bili sigurni da zvukovi Discovery Sporta zvuče rafinirano na svakoj brzini i preko svake podloge.

  • BRZINA VJETRA
   BRZINA VJETRA

   U našim klimatskim komorama možemo kreirati neke od najzahtjevnijih vjetrovitih uvjeta koje bi Discovery Sport mogao sresti. Ne samo olujne vjetrove s 240km/h, nego i visoke temperature okolice i situacije s malim protokom zraka. Samo testiranjem svih sustava do njihovi granica možemo razviti pravu pouzdanost.

  • TEMPERATURE ISPOD NULE
   TEMPERATURE ISPOD NULE

   U realnim uvjetima okruženja i naših klima komora, zamrzavamo vozila na -40°C i pečemo ih na 50°C. Ključne funkcije i sustavi ispitani su sukladno našim preciznim standardima. Čak i u najudaljenijim mjestima, udobnost i mirnoća nikada nisu daleko.

  • OFF-ROAD
   OFF-ROAD

   Od zamrznutih testnih staza Arjeploga u Švedskoj do pustinjskog pjeska Dubaia koji ne oprašta, osiguravamo da su naše legendarne terenske performanse urođene u svakom vozilu. Prototipi su razvijeni na više od 8,500km najzahtjevnijih terenskih staza.

  Performanse

  ODRŽIVOST


  Posvećenost Land Rovera održivom poslovanju ogleda se u njegovoj aktualnoj ponudi vozila, korištenjem širokog izbora inovativnih i učinkovitih tehnologija.

  NAPREDNI LAGANI MATERIJALI

  NAPREDNI LAGANI MATERIJALI


  Lagani paneli i komponente Discovery Sporta u kombinaciji s naprednim tehnologijama izrade ne samo da omogućavaju izvanrednu čvrstoću i rafiniranost vožnje nego i doprinose povećanoj učinkovitosti cijele palete motora.


  ECO MODE

  ECO MODE


  Ova standardna funkcija, kada je aktivirana, daje prioritet najučinkovitijim postavkama vozila uključujući automatski mjenjač, Active Driveline i funkcije udobnosti kao što su grijanje i klimatizaciju, kako bi smanjili potrošnju goriva i CO2 emisije.


  OPTIMIZIRANA AERODINAMIKA

  OPTIMIZIRANA AERODINAMIKA


  Sa svojim aerodinamičnim profilom, Discovery Sport je jedno od najaerodinamičnijih Land Rover vozila. Jedinstveni 18" kotači od lake legure dostupni su za optimiziranu aerodinamiku.


  PROCJENA ŽIVOTNOG CIKLUSA

  PROCJENA ŽIVOTNOG CIKLUSA


  Discovery Sport dizajniran je pristupom procjene životnog ciklusa, s ciljem smanjenja utjecaja na okoliš uzimajući u obzir cijeli životni ciklus vozila. Od proizvodnje, preko korištenja sa strane kupca do recikliranja na kraju korištenja, svaki element životnog ciklusa bio je analiziran s ciljem manje potrošnje prirodnih resursa, korištenjem više održivih materijala i smanjivanjem otpada.